Četiri nove sjajne medalje za Varionicu

Na najbrže rastućem craft tržištu na svijetu

VARI SE…

Kraj ljeta nosi predivne vijesti za Varionicu i sve uživatelje u njihovom pivu – četiri nove medalje na Asia Beer Challengeu 2021.!

Uzmemo li u obzir pomalo iznenađujuće podatke nekih istraživanja, a koji govore da je upravo azijsko tržište trenutno najbrže rastuće na svijetu za craft pivo, ovo je u svakom slučaju nemali uspjeh naše pivovare. Naime, u Aziji se prema tim podacima pije oko 50% ukupne svjetske količine piva.

Naravno, veliki je faktor u tome njihova mnogoljudnost, no ne lažimo se – podatak je svakako iznenađujuć. Rast potražnje craft piva koji se prognozira za taj dio svijeta nadmašuje onaj Sjeverne Amerike i Europe, a ti su se kontinenti dosad kolokvijalno smatrali staništima najvećih svjetskih pivopija. Jasno, i tim tržištem, kao još uvijek i svim drugim, dominira industrijsko pivo, a poslovna i strateška borba proboja tek je na svojim počecima, ali lažna skromnost nikad nije bila nešto čime bismo slavili svoje pobjede pa tu tradiciju nastavljamo.

Gore navedeno jasno stavlja Aziju u fokus brojnih craft pivovara koje su na vrijeme prepoznale potencijal tog tržišta. Varionica je i u ovom slučaju među prvima, a sudeći prema medaljama, i u samom vrhu.

Nakon ovog dvojbeno umjerenog i kratkog uvoda, evo što smo zapravo osvojili: zlatne medalje pripale su našem doajenu Pale Aleu i novoj namjenski svarenoj IPA-i Hack3r Black Hat Edition, što je i nas ugodno iznenadilo. Slijede ih srebrna Siesta Session IPA, ljetna bomba koja već pola desetljeća ne podbacuje, te brončani Pop! Lager.

Da, specijali su kul i uvijek zanimljivi, no na veliku nam čast služi to što naša standardna piva donose medalje u Pisarovinu. Sad ponovno, još jednom i sigurno ne posljedni put, možemo reći da je čitava naša core ponuda, temelj naše pivovare, višestruko nagrađivana diljem svijeta. Zvuči dobro!

Zvuči još bolje kad se spomenu i neka imena kraj kojih su stajale naše boce – Ayinger, Rodenbach, Palm, Hopster i Hofmeister samo su neka od njih. Doduše, suci nisu znali koje su naše boce jer je i ovo natjecanje prošlo po najstrožim standardima slijepog kušanja kako bi rezultati bili objektivni, nepristrani i nearbitrarni.

Sve ovo napelo je naša jedra samopouzdanja, otvorilo nam nove poslovne mogućnosti i svakako omogućilo da se opuštenije upustimo u nove eksperimente, a o najnovijem od njih možete pročitati u našem novom blogu.

back to top
back to top
Shares