BRANGELINA JE DEFINITIVNO OUT, ALI ZATO JE TU PIVIZZA

SVE O ULTRA POPULARNOM I NEODOLJIVOM PARU S CRVENOG TEPIHA GASTRONOMIJE NA JEDNOM MJESTU!

Pivizza /čitaj Pivica/ je neologizam koji označava ultra popularan par piva i pizze. Ovu novotvorenicu smo izmislili mi i za sada nije uvrštena u Rječnik hrvatskog standardnog jezika. Ali se zato nalazi na mnogim sjajnim menijima vrhunskih pizzerija. A koje pivo ljubi koju pizzu, te s kojim od piva se koja pizza najbolje slaže, tko se od njih najbolje snašao u hot kombinacijama kao i druge sočne detalje o čvenku slavnog para u Karijoli ćete saznati u nastavku.

Karijola pizza Varionica craft brewery

Bijela i Lager

Vjerojatno ne biste rekli da bi se u ovoj kombinaciji mogla desiti ljubav na prvi pogled, no zapravo jest tako. Jer ona je blaga i nježna, a nije ni on daleko od toga. Pitak je i lagan. U njemu gotovo da i nema gorčine što ona naravno obožava. A njemu ne smeta ni kada ona na sebi nosi buffalo mozzarellu. Dapače, tada joj njegov slad i mekoća pomažu da naglasi svoju jednostavnost u svoj svojoj punoći.

Probajte: Pop! Lager i Bijelu pizzu s buffalo mozzarellom (češnjakom i rukolom).

Margarita i Pilsner

Mi smo ovo dvoje nazvali „Majstor i Margarita“ i to zato jer su vraški dobar par. On strašno voli njenu slatkastu aromu mozzarelle, a ona je jednostavno luda za njegovim savršeno zaokruženim okusom i dopušta mu da dođe do izražaja u svom punom herbalnom, cvjetnom i hmeljastom sjaju. Osim toga, on je jako izbalansiran što izrazito godi njenom čistom okusu. Što ćete, jednostavno se vole.

Probajte: Papak i Margaritu.

Fungica i Stout

Oni su darkeri u duši i za ovaj par bez ustručavanja možemo reći da dolaze s tamne strane. Jer on je predstavnik tamnih piva, a ona u sebi nosi nešto zemljano. I zato se izvrsno slažu. Njegova čokoladna slatkoća upotpunjuje zemljaste arome u njoj. Kad su zajedno postaju bezobrazno neodoljivi. Da, malo jesu zasitniji od ostalih parova, to je istina, ali vjerujte, već sljedećeg dana ćete ih ponovo poželjeti imati u društvu.

Probajte: Neon Stout i Pizzu s gljivama (ali ne bilo koja, nego ona s mozzarellom, smeđim šampinjonima, bukovačama, shiitake gljivama, gorgonzolom i grana padanom).

Picantica i IPA

Ovo je definitivno najopakiji par od svih koje smo sreli. Ona je ljuta. I to poprilično. Osobito za one koji nisu navikli na svakodnevnu ljutinu. No njemu to ne smeta nimalo, dapače, jako se dobro nosi s time i to prvenstveno zahvaljujući svom karakteru koji podnosi taj jači alkohol u sebi. I tako je zavodljivo pitak da je zaslužuje u svoj njenoj kompleksnosti i drskosti okusa. Toliko su različiti, ali sjajno funkcioniraju u paru.

Probajte: Deep Dive i Picante (s mozzarellom, šunkom, pancetom i feferonima).

Varionica Karijola Volim ljutp

Inćunka i Gose

Ona je fetiva Dalmatinka, on tradicionalni Nijemac. Odnosno nije baš pravi originalni, samo se fura se na Nijemca po stilu. Zapravo je tu naš dečko iz Pisarovine. A našli su se slučajno jer su i jedan i drugi malo drugačiji od ostalih. Dosta su onak… slankasti. Što za nju i nije neko čudo, no za njega je to prilično neobično. No trude se biti umjereni u tome, pa njenu slanost ublažava slatkost mozzarelle i tikvice, a njegovu pak druga neobična strana… kiselost. Ma kakvi god bili, zajedno su divni.

Probajte: Passion Sour i Pizzu sa slanim inćunima (tikvicama, rajčicom i kaparima).

Karijola pizza i Varionica craft beer

Miss Prosciutto i Pale Ale

Oni su karakterni jedan i drugi. Miljenici su svojih obitelji. Poželjet ćete se družiti s njima i zasebno koliko su interesantni i dovoljni sami sebi. Ali tek kad ih upoznate u paru garantirano ćete se rastopiti od ugode. I definitivno će ih bilo koji drugi par teško uspjeti zasjeniti. Kako u početku u Varionici bijaše Pale Ale, tako u Karijoli bijaše… Karijola. The pizza. Kad doživite njihovo sljubljivanje u to profinjeno i karakterno bogatstvo okusa, pripremite se na to da ste se lansirali jako visoko na ljestvici zahtjevnosti kvalitete piva i pizze (Pivizze).

Probajte: Varionicu Pale Ale i Karijolu (s mozzarellom, pršutom, svježom rajčicom, grana padanom, češnjakom i rukolom).

Tekst: Antonija Horvat; Fotografije: Šime Lugarov i atelier ANII

Varionica pivo i Karijola pizza
Varionica craft beer
Varionica brewery
Karijola Varionica

Pretplati se na naš newsletter i ostvari 15% popusta na prvu kupnju


S Facebooka

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
back to top
back to top
Shares