BRANGELINA JE DEFINITIVNO OUT, ALI ZATO JE TU PIVIZZA

SVE O ULTRA POPULARNOM I NEODOLJIVOM PARU S CRVENOG TEPIHA GASTRONOMIJE NA JEDNOM MJESTU!

Pivizza /čitaj Pivica/ je neologizam koji označava ultra popularan par piva i pizze. Ovu novotvorenicu smo izmislili mi i za sada nije uvrštena u Rječnik hrvatskog standardnog jezika. Ali se zato nalazi na mnogim sjajnim menijima vrhunskih pizzerija. A koje pivo ljubi koju pizzu, te s kojim od piva se koja pizza najbolje slaže, tko se od njih najbolje snašao u hot kombinacijama kao i druge sočne detalje o čvenku slavnog para u Karijoli ćete saznati u nastavku.

Karijola pizza Varionica craft brewery

Bijela i Lager

Vjerojatno ne biste rekli da bi se u ovoj kombinaciji mogla desiti ljubav na prvi pogled, no zapravo jest tako. Jer ona je blaga i nježna, a nije ni on daleko od toga. Pitak je i lagan. U njemu gotovo da i nema gorčine što ona naravno obožava. A njemu ne smeta ni kada ona na sebi nosi buffalo mozzarellu. Dapače, tada joj njegov slad i mekoća pomažu da naglasi svoju jednostavnost u svoj svojoj punoći.

Probajte: Pop! Lager i Bijelu pizzu s buffalo mozzarellom (češnjakom i rukolom).

Margarita i Pilsner

Mi smo ovo dvoje nazvali „Majstor i Margarita“ i to zato jer su vraški dobar par. On strašno voli njenu slatkastu aromu mozzarelle, a ona je jednostavno luda za njegovim savršeno zaokruženim okusom i dopušta mu da dođe do izražaja u svom punom herbalnom, cvjetnom i hmeljastom sjaju. Osim toga, on je jako izbalansiran što izrazito godi njenom čistom okusu. Što ćete, jednostavno se vole.

Probajte: Papak i Margaritu.

Fungica i Stout

Oni su darkeri u duši i za ovaj par bez ustručavanja možemo reći da dolaze s tamne strane. Jer on je predstavnik tamnih piva, a ona u sebi nosi nešto zemljano. I zato se izvrsno slažu. Njegova čokoladna slatkoća upotpunjuje zemljaste arome u njoj. Kad su zajedno postaju bezobrazno neodoljivi. Da, malo jesu zasitniji od ostalih parova, to je istina, ali vjerujte, već sljedećeg dana ćete ih ponovo poželjeti imati u društvu.

Probajte: Neon Stout i Pizzu s gljivama (ali ne bilo koja, nego ona s mozzarellom, smeđim šampinjonima, bukovačama, shiitake gljivama, gorgonzolom i grana padanom).

Picantica i IPA

Ovo je definitivno najopakiji par od svih koje smo sreli. Ona je ljuta. I to poprilično. Osobito za one koji nisu navikli na svakodnevnu ljutinu. No njemu to ne smeta nimalo, dapače, jako se dobro nosi s time i to prvenstveno zahvaljujući svom karakteru koji podnosi taj jači alkohol u sebi. I tako je zavodljivo pitak da je zaslužuje u svoj njenoj kompleksnosti i drskosti okusa. Toliko su različiti, ali sjajno funkcioniraju u paru.

Probajte: Deep Dive i Picante (s mozzarellom, šunkom, pancetom i feferonima).

Varionica Karijola Volim ljutp

Inćunka i Gose

Ona je fetiva Dalmatinka, on tradicionalni Nijemac. Odnosno nije baš pravi originalni, samo se fura se na Nijemca po stilu. Zapravo je tu naš dečko iz Pisarovine. A našli su se slučajno jer su i jedan i drugi malo drugačiji od ostalih. Dosta su onak… slankasti. Što za nju i nije neko čudo, no za njega je to prilično neobično. No trude se biti umjereni u tome, pa njenu slanost ublažava slatkost mozzarelle i tikvice, a njegovu pak druga neobična strana… kiselost. Ma kakvi god bili, zajedno su divni.

Probajte: Passion Sour i Pizzu sa slanim inćunima (tikvicama, rajčicom i kaparima).

Karijola pizza i Varionica craft beer

Miss Prosciutto i Pale Ale

Oni su karakterni jedan i drugi. Miljenici su svojih obitelji. Poželjet ćete se družiti s njima i zasebno koliko su interesantni i dovoljni sami sebi. Ali tek kad ih upoznate u paru garantirano ćete se rastopiti od ugode. I definitivno će ih bilo koji drugi par teško uspjeti zasjeniti. Kako u početku u Varionici bijaše Pale Ale, tako u Karijoli bijaše… Karijola. The pizza. Kad doživite njihovo sljubljivanje u to profinjeno i karakterno bogatstvo okusa, pripremite se na to da ste se lansirali jako visoko na ljestvici zahtjevnosti kvalitete piva i pizze (Pivizze).

Probajte: Varionicu Pale Ale i Karijolu (s mozzarellom, pršutom, svježom rajčicom, grana padanom, češnjakom i rukolom).

Tekst: Antonija Horvat; Fotografije: Šime Lugarov i atelier ANII

Varionica pivo i Karijola pizza
Varionica craft beer
Varionica brewery
Karijola Varionica

Pretplati se na naš newsletter i ostvari 15% popusta


S Facebooka

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

S instagrama

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

Log in as an administrator and view the Instagram Feed settings page for more details.

back to top
back to top
0Shares
0 0